Wat maakt Kyokushin Karate nu zo bijzonder?

Volwassenen en kinderen

Kyokuhin Karate is geschikt voor bijna alle leeftijden. De ondergrens is tien jaar. Het programma voor kinderen is vaak iets speelser en tevens pedagogisch. Ben je wat ouder? Een maximum leeftijd kennen we niet! En soms zijn kinderen nog sterker en sneller dan onze volwassenen! Hierdoor motiveren ze elkaar, vandaar dat we veelal samen  trainen.

Wedstrijden is een keuze

Kyokushin Karate kent echte wedstrijden. Winnen van anderen  is natuurlijk niet het doel, maar je eigen krachten leren kennen wel . Wanneer je jaren karate traint, kan vanzelf het moment komen dat je er klaar voor bent. Net als zwemles gooien we jou natuurlijk niet gelijk in het diepe,  zo ook bij karate. Door je ervaring in het karate wordt vechten en sparren  iets als vanzelfs en wordt je er op den duur (hogere band)  niet meer gespannen van.

Vaak kom je jezelf nog het meeste tegen tijdens een wedstrijd. Alles draait dan ook om persoonlijke ontwikkeling, dat ervaar je dan zelf, en mede hierdoor is deze karate vorm  het meest zuiverend van alle karate vormen. En door open te staan voor het onbekende, leer je je angsten te overwinnen. Daarin zit de echte overwinning!

Van semi tot full-contact

Kyokushin Karate richt zich op controle en beheersing. Je leert techniek en snelheid maar raakt je trainingspartner telkens licht. Vanaf de bruine band behoren full-contact trainingen tot het programma. Je kunt pas hard zijn als je het zachte begrijpt.

Lenig en behendig

De complexe oefeningen vragen lenigheid. Bij Kyokushin Karate komt een soepel lichaam goed van pas. Tijdens de warming-up staat het opwarmen van spieren en het flexibel maken van gewrichten centraal.

Een betere conditie

De warming-up is uitgebreid en wordt door leden als pittig ervaren. Ook de lessen vragen een behoorlijke fysieke inspanning. Kyokushin Karate geeft je al snel een betere conditie.

Concentratievermogen

Kyokushin Karate is een veelzijdige sport. Je raakt nooit uitgeleerd. Motivatie en focus zijn belangrijk. Na een aantal trainingen merk je dat het concentratievermogen toeneemt. Dit heeft voordeel op je werk of op school (jongeren).

Zelfvertrouwen

Met Kyokushin Karate krijg je meer zelfvertrouwen. Niet alleen vanwege de aangeleerde technieken. Van de persoonlijke groei die je doormaakt profiteer je ook in het dagelijks leven.

Weerbaarheid

Het zijn niet alleen de technieken die je weerbaar maken. Het is de combinatie van snelheid, behendigheid, doelgerichtheid en concentratievermogen. Kyokushin Karate maakt je weerbaar. Je zelfvertrouwen zorgt voor een veiliger gevoel. Je leert immers je eigen angsten te overwinnen.

Balans

Kykushin Karate bevat elementen van Tai-Chi. Je ontwikkelt kracht en snelheid vanuit ontspanning. Dat is alleen mogelijk bij geestelijke en lichamelijke balans. Kyokushin Karate geeft je dat evenwicht.