Karate Kids

Kyokushin voor kinderen

Heeft jouw kind heel veel energie? Of kan hij of zij wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Denk dan eens aan Kyokushin Karate bij Budokai Yantsu! Deze bijzondere vorm van lichaamsbeweging stimuleert de motoriek en weerbaarheid van jouw kind.

Kyokushin Karate, een sport met veelzijdige lichaamsbeweging en inzet van alle spiergroepen, is uitermate geschikt voor opgroeiende jeugd; zowel jongens als meisjes.

Het is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend dat de jeugd opgroeit tot gezonde lichamelijk goed ontwikkelde, zelfverzekerde volwassenen. Kinderen lopen en fietsen steeds minder, zitten vaker voor TV of computer en gaan ook minder vaak sporten. Overgewicht, onzekerheden, bewegingsstoornissen, slechte motoriek of een slechte houding komen regelmatig voor; de oorzaak is vaak terug te vinden in teveel aan energie en een gebrek aan veelzijdige beweging, sport of zelfvertrouwen.

Kyokushin Karate is een sport waarin kinderen aan hun zelfvertrouwen kunnen werken, maar ook op positieve wijze hun teveel aan energie, stress en eventueel overgewicht kwijt kunnen raken. Stress bij kinderen vraagt u zich misschien af? Ja, er rust vaak een enorme (niet altijd merkbare) prestatiedruk op schoolgaande jeugd en sport kan daarom een welkome uitlaatklep zijn.

Door de Karatetraining krijgt men ook te maken met doorzettingsvermogen, iets dat ook in het verdere leven, school, werk, relatie et cetera van belang kan zijn. Kyokushin Karate, een sport met veelzijdige lichaamsbeweging en inzet van alle spiergroepen, bevat onder anderen de volgende elementen: lichaamshouding, lichamelijke ontwikkeling, conditie, lenigheid, kracht, balans, motoriek, karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, wederzijds respect en zelfbeheersing.